Invitation til gratis foredrag om autisme

Med Morten Gantzler Oschlak, VISO-specialist hos Socialstyrelsen og Søstjerneskolen.

Mandag den 13. november kl. 15.30 – 17.30 i Børnehuset Siv, Hovedgaden 41, 3520 Farum

”Der er lige så mange måder at have autisme på, som der er mennesker med autisme”. Sådan lyder en efterhånden ret udbredt talemåde. ”Det er også sandt nok” plejer jeg at tilføje, men der er dog nogle overordnede karakteristika, der binder alle os på spektret sammen, uanset alder, funktionsniveau m.m.

Når jeg siger ”os på spektret” bunder det i, at jeg selv har autisme. Det samme gælder i øvrigt mine to voksne børn på 18 og 21 samt deres mor. Vi har, med andre ord, ”fuld plade” på diagnoser hjemme hos os i Vanløse.
Det, at jeg står med benene solidt plantet i forskellige arenaer, som fagspecialist, far til børn med diagnoser og som person på autismespektret, giver et perspektiv og et indblik som jeg glæder mig til at dele med jer.

Oplæg til dagen indeholder blandt andet:

  • Sammenhængen mellem autisme og stress/belastningsreaktioner
  • Struktur og visualisering
  • PDA-profilen.
  • Forskellene på sund, selvvalgt og patologisk ufrivillig struktur
  • Forældresamarbejde
  • Omverdenens blik på det autistiske barn og barnets familie

Vigtigst af alt vil jeg give jeg en guidet tur gennem familiehistorien og dagligdagen som den har udfoldet sig hos os i Vanløse, siden børnene blev udredt som 6-årige hvor alting ændrede sig.

Mit navn er Morten Gantzler Oschlak. Jeg er 48 år og ud over at være gift med Anne og far til Freja og Toke, arbejder jeg til dagligt som VISO-specialist for Socialstyrelsen og Søstjerneskolen, en dagbehandlingsskole i København, inden for den højt specialiserede del at autismeområde.
Derudover skriver jeg og afholder supervision og kurser for fagfolk og pårørende sammen med min voksne datter, under navnet Autismeplusfar.

Børnehuset Siv – nyt tilbud

Børnehuset Siv åbner nu op for en lille afdeling for børn med autisme. Der er et begrænset antal, og man kan som kommune få individuelt tilpassede forløb til det enkelte barn.

Udover at henvende sig til sårbare børn og deres familier, som Børnehuset Siv har gjort de seneste 22 år, tilbyder vi nu, som noget nyt, pladser til børn med autisme efter et specielt behovsafdækket og skræddersyet tilbud, som passer det enkelte barn og dets familie. Tilbuddet gælder for de autistiske børn, som har behov for at blive skærmet ekstra fra deres omgivelser og der er et begrænset antal pladser. Med denne nye lancering har vi besluttet at invitere fagfolk fra kommuner og sundhedsvæsen til et gratis foredrag med Morten Gantzler.

Tilmelding: Vi beder dig og/eller dine kollegaer melde tilbage på mail info@bhsiv.dk eller på tlf.: 44 95 00 66 gerne inden tirsdag 6. november 2023.

Del denne nyhed