Hvad vi tilbyder

Fokus på barnet, ikke på sygdom

I Børnehuset Siv arbejder vi for at give dit barn en god hverdag med  muligheder for samvær og udvikling som jævnaldrende i en almindelig vuggestue eller børnehave. Der bliver sunget, leget og hygget, og vi laver mange forskellige aktiviteter, ture og udflugter, som flytter børnenes fokus væk fra sygdom og behandling.

Dit barns sygdom kan være mere eller mindre synlig, men i Siv behøver ingen føle sig anderledes af den grund. Vi ved, at dit barn kan have både gode og mindre gode dage. Sygdom og medicin påvirker både krop og sind, og der vil være tidspunkter, hvor benene driller, eller man er lidt ved siden af sig selv. Det tager vi hensyn til og indretter os efter, så dit barn stadig kan være en del af fællesskabet.

Her i Siv kan mit barn være et almindeligt barn – det kan han ikke andre steder. Jeg kan blive helt rørt, når jeg ser ham lege med andre børn her. Hvis ikke Siv var her, så sad vi bare derhjemme.”

– Mor til 3-årig dreng

Fællesskab for børn – og forældre

Hjemme i familien kan barnets sygdom eller særlige sårbarhed af gode grunde fylde meget. I Børnehuset Siv lægger vi stor vægt på både at skabe trivsel for barnet og være en støtte for pårørende.

Som forælder er du med i dagens aktiviteter sammen med dit barn, men er barnets dagsform til det, kan du efter aftale få et pusterum til dig selv. Her er altid kaffe og te på kanden og mulighed for at få en snak både med vores personale og andre voksne i samme situation som dig. I vores rare, hjemlige omgivelser kan du sætte dig med en god bog, tage dig et bad eller en lur. Derudover har vi løbende tilbud om massage, kreative sysler, arrangementer, madaftener og andre voksenaktiviteter.

Søskende til et sårbart barn kan godt blive lidt oversete, fordi der er så meget fokus på det sårbare barn. Du kan derfor efter aftale tage søster eller bror med på besøg i Siv, hvor de kan være med i vores daglige aktiviteter.

I Siv har vi forældre et særligt fællesskab, fordi vi er flere, der er igennem det samme. Vi forstår hinanden på et andet plan.”

– Mor til 5-årig pige

Specialiseret viden og erfaring

Børnene i Siv har alle en særlig sårbarhed, men det kan skyldes mange forskellige ting. Nogle har et nedsat immunforsvar, nogle er i behandling eller i restitution fra en sygdom. Fælles er det, at der er behov for en tid, hvor der er ekstra omsorg og ekspertise i forhold til at sikre barnets udvikling og at aflaste forældrene. Gennem de sidste to årtier, hvor Siv har været en institution for sårbare børn og deres familier, har vi oparbejdet en masse specialviden og erfaring, som kan ses og mærkes i vores arbejdsprocesser og kultur.

Vores personale har de faglige og menneskelige kompetencer til at møde dig og dit barn, der hvor I er. Vi støtter og holder øje med barnets udvikling, og vi hjælper jer med pædagogisk sparring og support til at håndtere de udfordringer og svære situationer, som indimellem kan opstå.

Mød personalet

Det betyder rigtig meget, at Siv ligner en almindelig daginstitution med børnefællesskaber og leg.

– Far til 4-årig pige